Du er her: ForsideBisygdommeBisygdomsinspektøren

BISYGDOMSINSPEKTØREN

Bisygdomsinspektør for Odder og Samsø:

Niels Rasmussen,
Elhøjvej 7, Fajstrup, 8471 Sabro
Telefon: 20 94 87 38

Bisygdomsinspektøren er en kyndig biavler (se den særskilte side), som er ansat af Det Jordbrugsvidenskabelige Fakultet til at have det overordnede ansvar for bekæmpelsen af bisygdomme i lokalområdet.

Det er en bisygdomsinspektørs opgave at afgøre, om en bigård i området er angrebet af sygdommene ondartet bipest eller stenyngel. Og det er hans opgave at sørge for, at der sættes en behandling igang.

Opdager man disse sygdomme i en bigård, kræver det ret store indgreb at komme sygdommen tillivs. Bl.a. skal stader og alt andet materiel renses grundigt, måske endda afbrændes, og de angrebne bifamilier skal aflives.

Staten yder en vis erstatning til den ramte biavler, ud fra den betragtning at det er yderst vigtigt at sygdommene bliver anmeldt og behandlet.

Har man som biavler mistanke om, at bigården er ramt af bipest eller stenyngel, skal man kontakte biinspektøren - eller en anden kyndig biavler. De rykker hellere ud en gang for meget end en gang for lidt!

Iøvrigt rådgiver vores bisygdomsinspektør gerne i alle tvivlstilfælde om bisygdomme i det hele taget. Ligesom vores andre kyndige biavlere (se siden om dem).

Begynderkursus Odder i 2018
Odder Biavlerforenings begynderkursus afholdes i marts, dog med start
onsdag d. 28. februar.

Kurset bliver fulgt op af en række praktikaftener tilrettelagt for begyndere.

Foregående måned Februar 2018 Næste måned
week 5 1 2 3 4