Du er her: ForsideNy biavlerBegynderkurser

Begynderkursus i Odder Biavlerforening i 2019

Tilmelding

Årets begynderkursus starter onsdag den 6. marts og fortsætter de følgende tre onsdage, altså 13. og 20. og 27. marts.

Alle aftener klokken 19.30 til ca. 22.

Forløbet koster 200 kr. inklusiv kaffe og brød. Betalingen opkræves den første gang; enten kontant eller MobilePay på tlf. nr. 60 61 05 73. Eller indbetal på foreningens konto: 6116 8563810 (Sparekassen Kronjylland).

Kursusaftenerne 1, 2 og 4 bliver afholdt i Vennepunktets fælleshus, Vennepunktet 16, Odder, i fælleshusets spisestue, med adgang ad hoveddøren for oven.

Den tredje kursusaften, 20. marts, afholdes hos Poul H. Jensen på adressen Bondesvadvej 169, 8300 Odder

Gennemgående undervisere er Peter Bartholdy og Poul H. Jensen, begge to bestyrelsesmedlemmer i vores lokale biavlerforening. Peter er i øvrigt sekretær for bestyrelsen og kontakt vedr. kurset.

Peter Bartholdy og Poul H. Jensen

Kurset giver dig den praktiske viden, der skal til, for at du selv kan komme i gang med at holde bier.

De fire aftener forløber nogenlunde som følger:

1. aften, 6. marts:
Biens biologi
Bisamfundet - en "superorganisme"

2. aften, 13. marts:
Biavlerens udstyr
Indretning af en bigård
Året i bigården - forår
Biplanter

3. aften, 20. marts:
Biernes produkter - honning, pollen, propolis, gele royale, bigift
Året i bigården - sommer
Anskaffelse af bier og udstyr, 1. del

4. aften, 27. marts:
Året i bigården - efterår og vinter
Sygdom i bifamilien - hvad gør man
Anskaffelse af bier og udstyr, 2. del
Biavlerforeningen & medlemskab
Hvad skal der ske nu?

Efter kurset kan du blive fulgt godt på vej med to gode tilbud:

1: Vi tilbyder 4 praktikmøder i april - maj, som er beregnet for helt nye biavlere, hvor der er plads til alle begynderspørgsmålene, og til at man selv får fingrene i bistaderne og får en fornemmelse af, hvad der skal til i praksis for at drive biavl.
De ligger hveranden onsdag med start sidst i april og foregår i skolebigården. Datoerne lægger vi først fast senere, fordi de afhænger af forårets udvikling.

2: Hvis du melder dig ind i foreningen, kan du få tildelt en såkaldt "mentor", en mere erfaren biavler som er villig til at bruge den nødvendige tid til at føre dig trygt igennem dit første år som biavler. Tit vil vedkommende fungere som din "backup" mange år fremover.
Se mere i artiklen om mentorordningen.

Derefter er du rustet til at deltage i de almindelige bimøder - som du selvfølgelig er velkommen til at deltage i allerede fra starten!

Tilmeldingen tager sekretær Peter Bartholdy sig af, på Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. eller tlf.: 60 61 05 73. Oplys meget gerne et telefonnummer og en mailadresse, så vi kan kontakte dig.

PS: Er det umuligt at afsætte de fire onsdage, kan det sagtens lade sig gøre at komme i gang alligevel. Kontakt foreningens sekretær, så finder vi en løsning, som hjælper dig godt på vej.

Begynderkursus Odder i 2019
Odder Biavlerforenings begynderkursus afholdes i marts, med start
onsdag d. 6. marts.

Kurset bliver fulgt op af en række praktikaftener tilrettelagt for begyndere.

Foregående måned Februar 2019 Næste måned
week 9 25 26 27 28