Du er her: ForsideNy biavlerBegynderkurser

Begynderkursus i Odder Biavlerforening i 2021

Tilmelding

Årets begynderkursus kommer af indlysende grunde til at foregå på nettet, via programmet Zoom.

Du kan deltage med både computer, tablet/iPad og telefon. Man modtager et link dagen før kursusaftenen, og det leder hurtigt og enkelt frem til kursussiden. Men du er meget velkommen til at henvende dig til Peter (se nederst på siden), hvis du har brug for lidt instruktion op til deltagelsen.

Kurset starter onsdag den 3. marts og fortsætter de følgende tre onsdage, altså 10., 17. og 24. marts.

Alle aftener klokken 19.30 til ca. 21.30. Vi regner med en kort pause undervejs, så man kan gå ud og lave en kop kaffe eller bare strække benene.

Forløbet koster 400 kr. Men indbefatter så også yderligere fire praktikaftener i skolebigården (se nedenfor). Altså i alt 8 aftener.
Kursusbetalingen bedes indbetalt senest i ugen op til anden kursusaften.
Beløbet indbetales enten på foreningens MobilePay nr. 87307 (skriv meget gerne "Kursus" i meddelelsesfeltet).
Eller indbetal på foreningens konto: 6116 8563810 (Sparekassen Kronjylland), igen meget gerne mærket "Kursus".

Gennemgående undervisere er Peter Bartholdy og Poul H. Jensen, begge to bestyrelsesmedlemmer i vores lokale biavlerforening. Peter er i øvrigt sekretær for bestyrelsen og kontakt vedr. kurset.

Peter Bartholdy og Poul H. Jensen

Kurset giver dig den praktiske viden, der skal til, for at du selv kan komme i gang med at holde bier.

De fire aftener forløber nogenlunde som følger:

1. aften, 3. marts:

Kort præsentation af deltagerne – hvem er du, hvor bor du, hvorfor vil du høre om bier og biavl
Biens biologi
Bisamfundet - en "superorganisme"

Facebookgruppe for holdet?

2. aften, 10. marts:
Biavlerens udstyr
Indretning af en bigård
Året i bigården - forår
Biplanter

3. aften, 17. marts:
Praktiske øvelser – i år pr video
Biernes produkter - honning, pollen, propolis, gele royale, bigift
Honning og afsætning
Året i bigården - sommer
Anskaffelse af bier og udstyr, 1. del

4. aften, 24. marts:
Året i bigården - efterår og vinter
Sygdom i bifamilien - udvalgte eksempler: hvad gør man
Syning af bier, bisygdomsinspektør og kyndige biavlere
Centrale Bigårdsregister (CBR) – bigård og syn
Anskaffelse af bier og udstyr, 2. del
Biavlerforeningen & medlemskab
Hvad skal der ske nu?

Efter kurset kan du blive fulgt godt på vej med to gode tilbud:

1: Som led i årets kursus tilbyder vi 4 praktikmøder i april - maj/juni, som er beregnet for helt nye biavlere, hvor der er plads til alle begynderspørgsmålene, og til at man selv får fingrene i bistaderne og får en fornemmelse af, hvad der skal til i praksis for at drive biavl.
De ligger hveranden onsdag med start sidst i april og foregår i skolebigården. Datoerne lægger vi først fast senere, fordi de afhænger af forårets udvikling.

2: Hvis du melder dig ind i foreningen, kan du få tildelt en såkaldt "mentor", en mere erfaren biavler som er villig til at bruge den nødvendige tid til at føre dig trygt igennem dit første år som biavler. Se mere i artiklen om mentorordningen.

Derefter er du rustet til at deltage i de almindelige bimøder - som du selvfølgelig er velkommen til at deltage i allerede fra starten!

Tilmeldingen tager sekretær Peter Bartholdy sig af, på Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. eller tlf.: 60 61 05 73. Oplys meget gerne et telefonnummer og en mailadresse, så vi kan kontakte dig.

PS: Er det umuligt at afsætte de fire onsdage, kan det sagtens lade sig gøre at komme i gang alligevel. Kontakt foreningens sekretær, så finder vi en løsning, som hjælper dig godt på vej.

Begynderkursus Odder i 2021
Odder Biavlerforenings begynderkursus afholdes i marts, med digital start (via Zoom)
onsdag d. 3. marts.

Kurset bliver fulgt op af en række praktikaftener tilrettelagt for begyndere.

Foregående måned April 2021 Næste måned
week 13 1 2 3 4
week 17 26 27 28 29 30

Tir Apr 27 @19:00
Bigårdsmøde, Samsø
Tir maj 11 @19:00
Bigårdsmøde, Samsø

Login fjernet

På grund af sårbarheden i et login har vi valgt at slette funktionen.

Kontakt bestyrelsen for adgang til medlemsliste m.m.