Du er her: ForsideNy biavlerBegynderkurser

Begynderkursus i Odder Biavlerforening i 2018

Tilmelding

Årets begynderkursus starter onsdag den 28. februar. Derefter onsdagene 7., 14. og 21. marts.

Alle aftener klokken 19.30 til ca. 22.

Forløbet koster 200 kr. inklusiv kaffe og brød. Betalingen opkræves den første gang; enten kontant eller MobilePay på tlf. nr. 60 61 05 73. Eller indbetal på foreningens konto: 6116 8563810 (Sparekassen Kronjylland).

Kurset bliver afholdt i Vennepunktets fælleshus, Vennepunktet 16, Odder, i fælleshusets spisestue, med adgang ad hoveddøren for oven.

Gennemgående undervisere er Ole Andersen og Peter Bartholdy, som er hhv. formand og sekretær for vores bestyrelse og som har haft bier i 15-17 år.

Kurset giver dig den praktiske viden, der skal til, for at du selv kan komme i gang med at holde bier.

De fire aftener forløber nogenlunde som følger:

• Bien og bisamfundet, både i detaljer og det store overblik. Og hvilken rolle har biavleren, når man vil holde bierne som husdyr
  • Årets gang i bigården - hvad er det for opgaver, en biavler står med i løbet af en sæson
  • Materiellet - hvad hører der til for at drive biavl, og hvad bruger man de forskellige ting til
  • Honninghøsten - vi går lidt i detaljer med honningen som eksempel på biavlerens arbejde. Men først og fremmest klæder vi kursisterne på til at komme i gang: Hvor og hvordan køber man grejet og bierne, medlemskab af biavlerforening og hvad deraf følger, mentorordning osv.

Efter kurset kan du, ved at melde dig ind i foreningen, blive fulgt godt på vej med to gode tilbud:

1: Vi tilbyder 4 praktikmøder i april - maj, som er beregnet for helt nye biavlere, hvor der er plads til alle begynderspørgsmålene, og til at man selv får fingrene i bistaderne og får en fornemmelse af, hvad der skal til i praksis for at drive biavl.
De ligger hveranden onsdag med start onsdag d. 18. april og foregår i skolebigården.

2: Du kan få tildelt en såkaldt "mentor", en mere erfaren biavler som er villig til at bruge den nødvendige tid til at føre dig trygt igennem dit første år som biavler. Tit vil vedkommende fungere som din "backup" mange år fremover.
Se mere i artiklen om mentorordningen.

Derefter er du rustet til at deltage i de almindelige bimøder - som du selvfølgelig er velkommen til at deltage i allerede fra starten!

Tilmeldingen tager sekretær Peter Bartholdy sig af, på Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. eller tlf.: 60 61 05 73. Oplys meget gerne et telefonnummer og en mailadresse, så vi kan kontakte dig.

PS: Er det umuligt at afsætte de fire onsdage, kan det sagtens lade sig gøre at komme i gang alligevel. Kontakt foreningens sekretær, så finder vi en løsning, som hjælper dig godt på vej.

Begynderkursus Odder i 2018
Odder Biavlerforenings begynderkursus afholdes i marts, dog med start
onsdag d. 28. februar.

Kurset bliver fulgt op af en række praktikaftener tilrettelagt for begyndere.

Foregående måned Februar 2018 Næste måned
week 5 1 2 3 4